Cijfers liegen niet!

Quizzen

Véél leuker dan "De slimste mens", stukken spannender dan "Twee voor twaalf" en heel wat intelligenter dan "Eén tegen honderd". En dat alles zonder een getapte quizmaster die in je nek staat te hijgen.

1. Cijfers

Nou ja, wat heet leuk. Met vragen als "Om van de aarde een zwart gat te maken moet je de planeet zéér sterk samenpersen. Wat zou ongeveer de doorsnede van de aarde moeten worden om een zwart gat over te houden?", is deze cijfersquiz bepaald niet voor watjes.

2. Films

Ben jij een filmfanaat? Dan zou je het antwoord op deze vraag moeten weten:

"In 'Ruthless People' (1986) weigert Sam Stone (Danny DeVito) losgeld voor zijn ontvoerde vrouw Barbara (Bette Midler) te betalen. Aanvankelijk vragen de kidnappers US $ 500 000. Met hoeveel nemen ze uiteindelijk genoegen?"

Dus... Zet je televisie uit, laat Netflix even voor wat het is, en speel onze filmquiz!

3. Religie

Test in het wereldse hier en nu je cijferkennis van het transcendente en probeer een betekenisvol antwoord te formuleren op o.a. deze vraag:

"De zonen van Uranus (de hemel) en Gaea (de aarde) worden Titanen genoemd. Hoeveel Titanen zijn er?"

4. Superhelden en -schurken

Weet jij wie Raven Darkhölme is? En wat het effect van Isotope E is? Dan is deze vraag, uit onze superheldenquiz, voor jou een 'eitje':

"Het DC Comics universum telt meer dan één aarde. De meeste zijn echter uit de geschiedenisboeken gewist. Hoeveel aardes resteren er?"

5. Wetenschap

Ah! Dus jij vindt jezelf de ideale quizkandidaat? Test dan hieronder je parate kennis van de sociale en exacte wetenschappen en beantwoord lastige vragen als:

"Wat is de halveringstijd of halfwaardetijd van plutonium-244?"

Op 18 maart 2020 schreef Rhonald:

"Wat gebeurde er nou in Aragon in 1462?"

Meer...